VOETBALVERENIGING BAEXEM

Jeugd

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie draagt de zorg voor alle zaken die betrekkingen hebben op de teams van de kabouters tot en met de JO19.

Hierbij richt zij zich voornamelijk op:

  • Samenstelling teams (najaar en voorjaar).
  • Teamleiders (trainers en begeleiders).
  • Contact met de ouders/verzorgers.
  • Activiteiten verzorgd door activiteitencommissie.
De jeugdcommissie komt in principe 1 keer per maand bij elkaar om lopende zaken met elkaar door te spreken. Agendapunten kunnen ook worden ingebracht door jeugdleiders en ouders van spelers. Bij bespreking van de aangedragen agendapunten wordt, tenzij anders afgesproken, verwacht dat de aanbrengers ook aanwezig zijn. Aanvang 20.00 uur en afsluiting uiterlijk om 22.30 uur.
 
De jeugdcommissie is bereikbaar via jeugdsecretariaat@rkvb.nl of via onderstaande contactpersonen:
Functie​Naam​Telefoon
VoorzitterRoel Dekkers06-22207809
SecretarisAnita van de Vorst06-83638668
LidAntoine van Eijk06-23368142

Goed om te weten

Jeugdleidersvergadering

De jeugdleidersvergaderingen zijn bedoeld voor afstemming tussen de jeugdleiders en de jeugdcommissie. De meeste vergadering zijn gepland rondom belangrijke momenten in het seizoen, zoals de bijvoorbeeld de start van het seizoen (met uitreiking van het materiaal). Aanvang om 19.30 uur en afsluiting uiterlijk om 21.30 uur tenzij in de communicatie anders aangegeven.

In gesprek met ouders

Dit zijn vaste momenten in het seizoen waarop de vertegenwoordigers (jeugdcommissie en jeugdleiders) van de club met de ouders in gesprek gaan. Afhankelijk van de behoefte zal niet alleen ruimte zijn voor informele afstemming, maar kan worden gestart met een formele agenda. Formele punten kunnen worden ingebracht door alle genodigden. Bij bespreking van de aangedragen agendapunten wordt, tenzij anders afgesproken, verwacht dat de aanbrengers ook aanwezig zijn. Aanvang om 20.00 uur en afsluiting tussen 21.00 en 21.30 uur.

Activiteiten

Gedurende het seizoen worden zoals gewoonlijk activiteiten georganiseerd waarbij de voetbal en het veld even geen rol spelen. Deelname is op vrijwillige basis en voor de activiteit zal de doelgroep per e-mail worden geïnformeerd. Kosten zijn, tenzij uitdrukkelijk aangegeven, voor rekening van de club.

Proeftrainen

Wilt jouw zoon of dochter graag een keer kennis maken met het voetballen binnen RKVB? In dat geval mag hij of zij een aantal keren komen proeftrainen. De minimum leeftijd om te komen proeftrainen en lid te kunnen worden van de vereniging is 5 jaar. Het proeftrainen mag gedurende 3 weken (3 tot 6 trainingen). Daarna vragen wij jouw zoon of dochter om definitief lid te worden van onze voetbalclub als het hem of haar bevalt. Misschien kan jouw zoon of dochter tijdens zijn proefperiode ook eens op zaterdag naar een (thuis)wedstrijd komen kijken. Wedstrijden voetballen mag iemand pas als hij definitief lid is van de voetbalclub. 

Je kunt jouw zoon of dochter aanmelden voor het proeftrainen via het sturen van een e-mail naar jeugdsecretariaat@rkvb.nl.

Train de trainer

Op deze avonden krijgen de jeugdleiders de mogelijkheid om onder begeleiding van onze trainer van het 1ste elftal of onder begeleiding van “De Voetbalschool” hun vaardigheden verder uit te bouwen. Afhankelijk van de behoefte wordt het programma met theorie of praktijk ingevuld. Tijden en programma worden richting de jeugdleiders bekend gemaakt.

Trainingen door het 1e elftal

Ieder seizoen zullen in één week de trainingen van de jeugdteams worden verzorgd door spelers en trainers van het 1ste elftal.